BBC schrijft over: “Nieuwe Chatbot Passeert Eén Miljoen Gebruikers in Minder Dan een Week, OpenAI’s ChatGPT Imponeert Gebruikers”

apeeling logo

apeelingai

Nieuw product gelanceerd. Klik hier om gratis te proberen!

In het artikel op de BBC schrijft Chris Vallance over OpenAI, het onderzoeksbureau voor kunstmatige intelligentie mede-opgericht door Elon Musk. Het heeft een nieuwe chatbot genaamd ChatGPT onthuld. Binnen slechts één week na de publieke release heeft de chatbot al meer dan één miljoen gebruikers aangetrokken.

Maar terwijl de ontwikkeling van ChatGPT een opmerkelijke technologische prestatie is, erkent OpenAI snel dat de chatbot problematische reacties kan produceren en vooringenomen gedrag kan vertonen. Het bedrijf heeft verklaard dat het “graag gebruikersfeedback verzamelt om ons voortdurende werk aan dit systeem te verbeteren”.

Als de nieuwste in een reeks AI’s die door OpenAI worden aangeduid als GPT’s, of Generative Pre-Trained Transformers, werd ChatGPT ontwikkeld door gesprekken met menselijke trainers die een vroege versie van het systeem hebben verfijnd.

Indrukwekkende Resultaten, Maar Potentiële Risico’s

Ondanks de indrukwekkende eerste resultaten zijn er nog steeds risico’s verbonden aan het gebruik van dergelijke technologie. De waarschuwing van OpenAI over problematische reacties en vooringenomen gedrag zijn duidelijke indicatoren dat chatbots, zoals ChatGPT, vatbaar kunnen zijn voor het maken van fouten en zelfs het bevorderen van problematische standpunten. Of gebruikt op een ongepaste manier, zoals het maken van huiswerk of het schrijven van rapporten.

Bent u geïnteresseerd in het analyseren van teksten, ga dan naar GPT-Detective. Als u geïnteresseerd bent in zinsniveau-analyse over het gebruik van GPT, ga dan naar Document-Detective.

Bron

Bron Chris Vallance

Chris Vallance


Gerelateerd